FBI, CIA si NSA impotriva Huawei - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

miercuri, 14 februarie 2018

FBI, CIA si NSA impotriva Huawei

Liderii principalelor servicii secrete ale Statelor Unite au facut o declaratie in fata Congresului, prin care au prezentat riscurile folosirii unui dispozitiv produs de Huawei. Producatorul chinez de dispozitive mobile are obligatii contractuale si fata de guvernul tarii asiatice. Fapt care cauzeaza aparente ingrijorari pentru liderii serviciilor secrete americane cum ca statul Chinez ar incerca sa spioneze cetatenii americani cu ajutorul dispozitivelor Huawei. 


”Suntem ingrijorati cu privire la riscul de a permite unei companii care are obligatii fata de un guvern strain ce nu ne impartaseste valorile sa castige pozitii de putere in cadrul retelelor noastre de telecomunicatii. Asta ar permite capacitatea de a exercita presiune sau control asupra infrastructurii noastre de telecomunicatii. Ar permite capacitatea de a sustrage informatii. Ar permite capacitatea de a derula spionaj nedetectat”, a afirmat seful FBI. 

Cu toate acestea, este un fapt bine cunoscut ca insasi guvernul american a desfasurat operatiuni la scara larga de obtinere de date despre cetatenii lor, fapt care a fost dovedit de celebrul spion si denuntator Edward Snowden. Producatorul chinez a afirmat ca dispozitivele lor nu sunt mai vulnerabile in fata unui atac cibernetic decat altele aflate pe piata si ca respecta intocmai dreptul la viata intima si libertate personala a utilizatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad