Noi Probleme pentru Volkswagen - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

vineri, 9 februarie 2018

Noi Probleme pentru Volkswagen

Constructorul german este implicat intr-un nou scandal rezultat de data aceasta din instalarea a doua dispositive electronice ilegale in modelele Touareg. Autoritatea nemteasca de transport KBA a inceput demersurile pentru un recall global prin care sunt chemate inapoi toate modelele de Volkswagen Touareg care sunt alimentate de motoarele diesel 3.0. Pentru a pacali dispozitivele care masurau emisiile acestor motoare, Volkswagen a instalat doua sisteme electronice, ilegale care ofereau date inexacte referitor la gazele produse. Nu numai Volkswagen a recurs a acest „joc murdar” pentru a isi incadra autovehiculele in normele din ce in ce mai stricte ale Uniunii Europene. 


Pentru ca un producator sa respecte intr-adevar noile reglementari, acesta trebuie sa investeasca sume considerabile in cercetare si dezvoltare pentru a fi sigur ca autovehiculele create se incadreaza. Cu toate acestea, multe companii au decis sa incerce sa fenteze legea folosind instrumente electronice ilegale prin care sa pacaleasca inspectorii care vor verifica emisiile. Acestia au afirmat ca pentru a respecta normele stricte impuse de catre U.E. vor trebui sa investeasca sume exorbitante care ar putea ingreuna procesul de productie.  Dar acest fapt nu justifica fraudarea emisiilor si comercializarea autoturismelor cu specificatii false. 

In data de 7 decembrie, unul dintre fostii directori ai uzinei Volkswagen din Detroit a fost condamnat definitiv de o instanta din Statele Unite pentru fraudarea softurilor care ofereau date despre emisiile autovehiculelor produse, dar si pentru faptul ca a distrus mai multe documente care dovedeau exact cum erau modficate softurile. Oliver Schmidt a primit 7 ani de inchisoare si va trebui sa plateasca 400.000 de dolari ca si amenda pentru faptele comise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad