Mai este Viu Jurnalismul in Romania? - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

miercuri, 7 martie 2018

Mai este Viu Jurnalismul in Romania?

Pentru a observa daca jurnalismul in Romania mai este in viata, trebuie sa intelegem in primul rand ce exact este acesta. Prin definitia sa, „Jurnalismul reprezinta activitatea de a strange, a analiza, a verifica si a prezenta informatii referitoare la evenimentele curente, incluzand tendinte, rezultate si persoane.” Dar la ora actuala, lucrurile nu mai stau asa de ceva vreme. Jurnalismul in lume a incetat sa mai fie lumina adevarului si a stiintei precum in deceniile precedente, in momentul de fata nu este nimic mai mult decat un simplu mijloc de promovare.


Promovare a intereselor, a celebritatilor care in prezent au ajuns formatori de opinie si a puterilor statului. Foarte putini jurnalisti continua sa isi merite cu adevarat numele. Foarte putine publicatii duc mai departe ideile pline de principii a celor care inainte schimbau legi si salvau vieti cu articolele lor. Adevarul s-a pierdut undeva prin conturile bancare ale editorilor si ale redactorilor. Lumina sperantei, a veridicitatii s-a stins pe parcurs, iar vocea poporului a fost amutita de cei care au cumparat publicatiile. 

Poate va intrebati ce se va intampla in continuare, ce anume putem face pentru a ajunge la stirile pe care le vrem. Cum putem, in era informatiei sa ne bucuram cu adevarat de informatie? Raspunsul este simplu, citind aceeasi stire din mai multe surse. Atat publicatii consacrate cat si si din partea jurnalistilor amatori. Adevarul il putem afla doar prin consecventa si prin mentinerea unei minti libere si curate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad