Primul Pieton Mort din Cauza unui Vehicul Autonom - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

vineri, 23 martie 2018

Primul Pieton Mort din Cauza unui Vehicul Autonom

Saptamana aceasta a avut loc un accident groaznic in care o femeie care traversa o trecere de pietoni din Arizona a fost lovita de o masina Uber care se conducea automat. Desi la volanul acesteia se afla o persoana, soferul nu a avut timp sa reactioneze, iar impactul a fost inevitabil. In inregistrarea video realizata prin intermediul camerei montate pe bord, se poate observa clar momentul impactului. O expertiza este la ora actuala in curs, iar Uber a afirmat ca a oprit toate testele vehiculelor autonome pe care le detine si ca va colabora cu politia si autoritatile.


Cu toate acestea, trebuie sa ne gandim la viitor, ce se va intampla atunci cand vom scoate factorul uman din ecuatia condusului? Ne putem pune viata noastra si a celor din jurul nostru in mainile unui computer? Exista un paradox pe care expertii in domeniul Inteligentei Artificiale l-au propus producatorilor: 

Ce decizie va lua un vehicul atunci cand va fi pus sa aleaga intre a accidenta doi pietoni sau a accidenta pasagerii care se afla in el? Vor fi cu adevarat drumurile publice mai sigure daca masinile se vor conduce singure? 

Raspunsurile tuturor acestor intrebari le vom afla abia peste cativa ani de teste si simulari, ani in care astfel de cazuri este posibil sa apara din ce in ce mai des, daca producatorii nu vor instala sisteme de siguranta a pietonilor mai complexe si mai eficiente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad