Statia Spatiala Chinezeasca se Prabuseste pe Pamant - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

joi, 15 martie 2018

Statia Spatiala Chinezeasca se Prabuseste pe Pamant

In anul 2016, China a anuntat ca statia sa spatiala Tiangong-1 se afla pe o traiectorie de picaj necontrolat catre Pamant, iar datorita marimii sale si a densitatii materialelor din care este construita, bucati intregi din aceasta vor atinge suprafata planetei noastre. Desi suna de-a dreptul terifiant faptul ca o statie spatiala se va prabusi peste Pamant, lucrurile nu sunt in esenta atat de rele. Avand in vedere faptul ca zilnic Pamantul este bombardat efectiv de sute de mii de obiecte cum ar fi meteoriti sau chiar si deseuri de pe orbita, nu trebuie sa ne facem griji. 


Expertii afirma ca sunt mai multe sanse sa fiti loviti de un fulger, decat de a fi loviti de o bucata din Tiangong-1. In esenta, caderea statiei spatiale va fi un eveniment atat de insignifiant incat vom uita a doua zi despre acesta. Desi suntem obisnuiti sa ne gandim la un astfel de vehicul ca avand dimensiuni considerabile, Tiangong-1 este de fapt relativ mica, are doar 8.5 tone si este la fel de mare ca un autotren. Forma acesteia o va face sa se dezintegreze aproape imediat ce intra in atmosfera Terrei. 

Oamenii de stiinta chinezi afirma ca doar fragmente foarte mici vor atinge suprafata Pamantului, si ca se asteapta ca Tiangong-1 sa nu cauzeze nici macar un disconfort pentru traficul aerian din ziua in care se va prabusi. 

Desi este un eveniment dramatic, in premiera pentru omenire, prabusirea statiei spatiale Tiangong-1 nu prezinta un pericol pentru civilizatia noastra. Dar ridica un semnal de alarma asupra modului in care gestionam obiectele inutilizabile si deseurile din orbita Pamantului. Daca nu vom curata curand orbita Terrei si daca nu o vom trata cu mai mult respect pe viitor, este posibil ca expeditiile extraplanetare sa fie de-a dreptul imposibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad