Arta lui Mihai Topescu in Mijlocul Padurii Poienari - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

marți, 1 mai 2018

Arta lui Mihai Topescu in Mijlocul Padurii Poienari

Daca aveti drum pe DN67 si ajungeti in zona Horezu-Targu Jiu, la Baia de Fier din Gorj, trebuie sa opriti pentru un moment sa admirati padurea colorata a artistului plastic Mihai Topescu. El a ales acest loc in inima naturii si a inceput sa coloreze copacii cu ajutorul voluntarilor si al altor plasticieni, atat cat a ajuns fiecare, transformand aceasta padure intr-un curcubeu nemaivazut, un loc admirabil, de care oricine se poate bucura gratuit si poate lua o pauza de la orice stres sau grija.


Intrebat intr-un interviu de ce a ales sa faca acest lucru, Mihai Topescu a raspuns simplu, ca arta nu ofera raspunsuri, menirea ei fiind tocmai aceea de a ridica intrebari, invitand pe toata lumea sa intre in padure, sa se plimbe si sa afle singuri raspunsul intrebarilor pe care le au. Pe langa asta, Mihai Topescu se mandreste cu padurea colorata, intreband strainii ce vin sa o vada si sa o pozeze daca ei au asa splendoare si recunoscand totodata cu tristete ca noi, in Romania nu prea mai avem paduri, avem asa ceva totusi!

El considera padurea un templu al naturii, copacii reprezentand coloanele sale si doreste sa faca din ce in ce mai multe persoane sa vada ceea ce vede el si totodata sa isi puna intrebari, sa-i faca el sa isi puna intrebari la care sa isi gaseasca apoi singuri raspunsurile, precum si sa faca pe toata lumea care intra in contact cu arta creata de el sa perceapa spiritul unui loc, nu doar locul, pur si simplu.

Mihai Topescu ne cheama in Templul lui, asa cum spunea criticul de arta Adrian Buga, dorind sa ne invete despre traditia asa cum o percepe el ca fiind atat statornicie dar si miscare. In padurea sa, Mihai Topescu ne face cadou, nou, tuturor, o padure intrupata, incarcandu-ne cu toate trairile sale sa parcurgem coloanele colorate, peisajul cu totul deosebit si linistea unica, atat de ravnita de oricine in ziua de azi.

Atunci cand ajungeti in zona Baia de Fier a judetului Gorj nu ezitati sa opriti si sa va bucurati de acest cadou al artistului iar daca sunteti genul ecologist, nu va temeti de ceea ce "au patit" copacii! Ei toti sunt colorati cu vopsele speciale, non toxice ce nu dauneaza in niciun fel vietii lor caci respectul lui Mihai Topescu pentru natura si ceea ce divinitatea ne-a dat pe acest Pamant este mult prea mare pentru ca el sa-i faca vre-un rau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad