Comertul pe Alte Meleaguri: SUA Impotriva China - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

marți, 29 mai 2018

Comertul pe Alte Meleaguri: SUA Impotriva China

America, ce are din ce in ce mai multe legi noi de cand este guvernata de Trump, doreste de aceasta data sa ia masuri drastice impotriva comerciantilor Chinezi desi cu numai o saptamana in urma Washingtonul si Beijingul discutasera pentru a gasi solutii pentru rezolvarea disputelor dintre cele doua tari.


Astfel, in urma ultimelor discutii, care nu dau deloc semne de impacare intre cele doua natiuni, se asteapta ca pana pe data de 15 Iunie Washingtonul sau mai bine zis Presedintele Americii, Donald Trump, sa prezinte o lista de produse chinezesti cu volum de afaceri de 50 de miliarde de dolari care vor fi de acum taxate la vama cu 25%.

Problemele cu America nu se termina aici, actiunile de litigiu impotriva Chinei la Organizatia Mondiala a Comertului incepute deja cu ceva timp in urma, urmeaza sa continue pana la solutionare, Trump fiind de neclintit si in aceasta situatie si foarte determinat sa stopeze sau sa diminueze macar, comertul cu produse chinezesti pe teritoriul SUA.

Pana la final de Iunie Trump mai are si alte planuri (evident), tot indreptate impotriva Chinei, anume de a anunta si o lista de noi restrictii privind investitiile precum si intensificarea controalelor la exporturi pentru cetatenii chinezi si oricine are legatura cu afaceri ce vizeaza produse sau servicii chinezesti.

Ramane de vazut in ce masura toate acestea se vor aplica cu succesul dorit, insa este cert ca toate aceste decizii privind noi restrictii vor avea impact atat asupra Americii cat si asupra Chinei pentru care SUA era o piata vasta de desfacere pentru o gama foarte larga de produse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad