Intretinerea Generatoarelor de Curent - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

miercuri, 20 iunie 2018

Intretinerea Generatoarelor de Curent

La fel ca in cazul oricarui motor, generatoarele de curent electric necesita periodic efectuarea unor operatii de intretinere, pentru a li se prelungi durata de viata. In ce constau aceste operatii de intretinere? 


Verificare nivelului de ulei. Nivelul uleiului se controleaza inainte de fiecare pornire a generatoarelor de curent si o data la fiecare 8 ore de functionare.

Schimbarea uleiului. Schimbati uleiul din generator dupa primele 5 ore de functionare si apoi, la fiecare 50 de ore de functionare. Perioada la care trebuie schimbat uleiul este inscrisa in documentatia tehnica a generatoarelor de curent.

Filtrul de aer. Filtrul de aer trebuie curatat la fiecare 100 de ore de functionare sau, in general, in fiecare sezon. Nu folositi solvanti pe baza de petrol sau aer comprimat pentru curatarea filtrului de aer pentru ca riscati sa il stricati. Mai degraba, loviti-l usor de o suprafata solida si apoi spalati-l intr-o solutie de apa calda si detergent care nu produce spuma. Limpezi-l foarte bine si lasati-l sa se usuce la aer.

Aprinderea. Curatati aprinderea in mod regulat si reglati, de asemenea, distanta dintre electrozi la fiecare 100 de ore de functionare a generatorului.

Curatarea generatoarelor de curent trebuie realizata la fiecare 100 de ore de functionare sau in general, o singura data pe an. Realizati operatiunea de curatare a acestuia atata timp cat motorul este rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad