Casele de Amanet - Profit Record pe Timp de Criza - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

luni, 20 august 2018

Casele de Amanet - Profit Record pe Timp de Criza

Datorita perioadei de criza casele de amanet au un profit din ce in ce mai mare. Tot mai multi romani isi amaneteaza bunurile pentru a putea suplini deficitul material cu care se confrunta. Solutia pentru a umple masa cu hrana indispensabila fiecarei zile este cea a amanetarii bunurilor, inclusiv a bijuteriilor si a masinilor personale.


Din cauza disperarii si a lipsei surselor de venit multi romani ajung sa isi amaneteze si cele mai multe dragi posesiuni, chiar si verighetele. Oamenii stiu ca amanetarea obiectelor personale este doar o solutie momentana, desi afirma ca uneori nu au de ales. Reprezentantii caselor de amanet afirma ca numarul clientilor a crescut cu 20 de procente si ca, de foarte multe ori, oamenii nu mai vin sa isi recupereze bunurile.

In plus, fata de produsele din aur, oamenii lasa amanet propriile telefoane mobile, laptopuri, obiecte scumpe din argint si bunuri materiale de uz casnic. In aceasta situatie s-a ajuns deoarece bancile nu mai ofera credite atat de usor si rapid ca pana acum iar salariile sunt incerte, atat pentru faptul ca sunt incasate cu intarziere cat si pentru ca sunt mai mici decat datoriile pe care le au romanii.

Preturile bijuteriilor care sunt lasate in gaj caselor de amanet sunt subevaluate pentru profitul caselor de amanet. Astfel, pentru o bijuterie de aur, casele de amanet ofera doar jumatate din pretul pietei, iar in momentul expirarii perioadei stipulate in contract, clientul trebuie sa achite comisionul care este perceput de catre casa de amanet respectiva pentru prelungirea perioadei sau comisionul plus suma primita.

In situatia contrara, respectiv daca expira si perioada de gratie de 30 de zile si comisionul nu a fost achitat, obiectul lasat in gaj este scos la vanzare. Casele de amanet percep un comision de aproximativ 1%/zi si, daca suma obiectelor valorificate este mai mare de 500 lei, comisionul scade, conform politicilor acestora. Perioada de amanetare se face pe o perioada de 5 pana la 30 de zile.

Stiati ca atunci cand visati o casa de amanet inseamna ca trebuie sa aveti mai multa grija de partea financiara si e bine sa faceti niste economii pentru siguranta bugetului dumneavoastra?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad