Cum sa Scapi de Praful din Locuinta - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

luni, 13 august 2018

Cum sa Scapi de Praful din Locuinta

Nu este o noutate pentru nimeni ca, cu cat stergi mai mult praful din locuinta, cu atat se depune mai mult si mai rapid, astfel incat niciodata nu este eliminat. Pentru multe dintre noi, praful reprezinta un stres continuu. De aceea, daca doriti sa profitati de cateva trucuri in stergerea prafului, descoperiti informatiile de mai jos.


Pentru a scapa de praful din casa trebuie sa elimini anumite obiecte care nu sunt altceva decat colectoare de praf. Covorul este o sursa continua de a aduna praful, la fel si draperiile, tapetul sau mobila capitonata. Lasa parchetul cat mai liber, draperiile inlocuieste-le ci jaluzele, iar mobila tapitata cu mobila din piele, vinilin sau lemn.

Stersul prafului trebuie inceput de sus in jos. Nu uita sa iei in calcul lustrele si tablourile. La final lasa parchetul pentru ca este locul in care se depoziteaza partculele de praf atunci cand stergi mobila sau alte obiecte. Pentru a curata parchetul trebuie sa folsosesti aspiratoare de casa si apoi sa stergi cu mopul.

Un alt mijloc prin care poti evita depunerea prafului este sa tii casa ordonata. Cu cat lucrurile sunt mai imprastiate, cu atat exista riscul depunerii de praf in cantitati mai mari. Revistele si ziarele sunt si ele o sursa de a atrage praful, de aceea este bine sa nu faci depozite in casa. Spala intotdeauna vasele dupa ce mananci si curata masa. 

Asternuturile trebuie schimbate o data la o saptamana, iar lanjeria si hainele pe care nu le folosesti este bine sa le tii in cutii sau saci, altfel vor fi invadate de parf si, implicit, o sursa continua a acestuia.

In cazul in care ai un aparat de aer conditionat, ai intotdeuana grija sa speli filtrele aparatului. Acestea, pe langa o sursa de praf, sunt si o sursa de infectie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad