Jucariile sunt Importante pentru Cei Mici - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

luni, 27 ianuarie 2020

Jucariile sunt Importante pentru Cei Mici

Interesul pentru jucarii capteaza atentia adultilor si a copiilor cu diverse ocazii. Fie ca este vorba de Craciun sau o zi de nastere, sau pur si simplu dorinta de a-i oferi micutului o jucarie, orice parinte va dori sa satisfaca toate dorintele, oferind jucariilor o anumita valoare „magica”.


Jucaria primita de Craciun sau cu o alta ocazie, dobandeste o semnificatie speciala in special pentru copii, deoarece implica asteptarea de a vedea toata afectiunea primita de la parintii lor. Chiar daca sarbatorile de iarna au trecut, parintii pot sa gaseasca oferte jucarii foarte bune la magazinul online Kidino. De asemenea, pot fi achizitionate si alte obiecte destinate jocului cum ar fi un balansoar copii, pentru amuzamentul celor mai mici poznasi. Insa, pe site mai sunt disponibile si jucarii educative, pentru dezvoltarea copiilor. De fapt, aceste jucarii ajuta la dobandirea capacitatii de a castiga experienta. Jucandu-ne, invatam sa ne exprimam creativitatea. Si creativitatea ne ajuta sa aflam cine suntem si sa devenim constienti de noi insine ca indivizi.

Datorita jocului se pot face primii pasi spre experienta autonomiei, ceea ce favorizeaza cresterea copilului. Cand, de exemplu, ne gandim la un sugar, trebuie sa stim ca el traieste intr-o stare de fuziune cu mama sa, de care este total dependent. Pentru a face calatoria dificila spre autonomie, copilul foloseste asa-numitele „obiecte de tranzitie”. O bucata de panza, o marioneta sau pur si simplu o manuta adusa la gura sunt folosite de copil pentru a intelege ca exista o lume externa, o lume in care trebuie sa se integreze.

Jocul si jucariile variaza in functie de etapele de dezvoltare

La sugari, primele jocuri implica gura, mainile si vederea. Pe masura ce creste, copilul incepe sa caute obiecte cu caracteristici similare cu cele ale mamei, cum ar fi un ursulet, o perna sau pulover. Ulterior, cand copilul incepe sa perceapa prezenta emotiilor, el cauta obiecte care pot fi folosite pentru a-si manifesta sentimentele. De exemplu, sentimentele de dragoste si ura, care incep sa se depuna in mintea copilului, se manifesta prin auncarea sau strangerea in brate a jucariilor, ca si cum ar vrea sa puna in scena starile de spirit pe care inca nu le poate gestiona.

Treptat, interesul copilului este orientat catre alte jocuri si jucarii care ar putea avea legatura cu construirea / distrugerea. Aceste jocuri ii permit sa exploreze activitati motorii placute. In concluzie, pentru ca jocul sa isi indeplineasca functia, mama si tata trebuie sa identifice jocurile si jucariile care pot raspunde nevoilor copilului in raport cu faza de dezvoltare, il pot satisface si il pot ajuta sa-si exprime creativitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad