Oamenii de Stiinta din Australia anunta Un posibil Leac impotriva Coronavirusului - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

miercuri, 29 ianuarie 2020

Oamenii de Stiinta din Australia anunta Un posibil Leac impotriva Coronavirusului

Oamenii de stiinta de la un laborator din Melbourne, Australia au devenit primii cercetatori care au recreat noul tip de coronavirus in afara Chinei si au informat ca aceasta este o reusita semnificativa in lupta impotriva virusului. Descoperirea va fi comunicata Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in speranta ca va putea fi folosita pentru diagnosticarea si tratarea virusului.


Cercetatorii au informat ca au reusit sa dezvolte o copie a virusului folosind o mostra de la un pacient infectat. Ei sustin ca reusita lor ar putea fi un prim pas pentru dezvoltarea unui test prin care sa se determine prezenta virusului in corpul uman inainte de aparitia primelor simptome.

Noul coronavirus, depistat initial in provincia Wuhan, este contagios si in perioada de incubatie, inainte de aparitia simptomelor, lucru ce ingreuneaza eforturile de stopare a raspandirii bolii. Cu toate acestea, OMS a informat ca nu poate confirma momentan ca virusul este contagios in perioada de incubatie.

Comisia Nationala de Sanatate din China a anuntat miercuri dimineata 22.01.2020, ca 132 persoane au decedat in urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel ca numarul total a ajuns la 5.974.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad