Un Cadou cu Haz este Solutia Perfecta cand Vrei sa iti Surprinzi Colegii de Munca - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

marți, 7 aprilie 2020

Un Cadou cu Haz este Solutia Perfecta cand Vrei sa iti Surprinzi Colegii de Munca

Desi oferirea de cadouri la locul de munca nu ar trebui sa fie considerata obligatorie, multe persoane si companii fac schimb de cadouri, in special in perioada sarbatorilor, dar si cu ocazia zilelor de nastere. Asta inseamna ca in fiecare zi importanta sau cu ocazia unei sarbatori, angajatii care onoreaza obiceiul de a oferi cadouri, oamenii trebuie sa “navigheze” prin magazine pentru a gasi cadourile potrivite. Unii angajati se intreaba daca trebuie sa faca un cadou sefilor lor. Raspunsul este: depinde. Intr-o companie de mici dimensiuni, cand relatia cu colegii si sefii este mai familiara, nu este nimic gresit in a-i face cadou sefului. Cand lucrezi insa intr-o companie mare, gestul ar putea fi interpretat nu prea bine de restul colegilor. In astfel de situatii, este mai bine sa se faca un cadou de grup. 


Presiunea oferirii cadourilor de grup

Fiecare birou va avea propriile sale reguli de acordare a cadourilor. Daca biroul tau doreste sa faca alegerea pentru un cadou de grup pentru un coleg, s-ar putea sa te simti inconfortabil in ceea ce priveste pitching-ul. Poate ca esti nou la birou sau esti, pur si simplu, intr-un impas financiar in acest moment. Daca esti presat sa contribui pentru un cadou prea scump, atunci este bine sa spui „Imi pare rau, dar trebuie sa spun pas” sau „Imi pare rau, bugetul meu nu imi permite anul acesta” ori sa le propui o alta varianta. Internetul te poate ajuta sa alegi cadouri colegi deosebite, ieftine si chiar cu foarte mult haz.

In general, cadourile care sunt destinate sa fie “puse” pe corpul destinatarului - cum ar fi parfum, lotiune, haine sau bijuterii - sunt prea personale pentru a le oferi colegilor de munca. Daca, asa cum spuneam mai sus, ai o relatie buna si informala, cele mai potrivite cadouri pentru colegi sunt cele de tip GAG pentru ca pot fi haioase, detensionante si unice. Desigur, sunt situatii cand astfel de cadouri nu trebuie oferite, mai ales daca nu cunosti bine destinatarul sau daca relatia de birou este una formala.

De exemplu, cadouri precum un dozator de bere refrigerant sau un suport de sticle vin Motocicleta sunt adesea apreciate si au beneficiul de a fi la preturi foarte accesibile. Cu toate acestea, ai grija sa nu oferi ceva ce aminteste de alcool unui coleg despre care se stie ca nu bea. Daca colegul respectiv are par facial, nu ezita sa ii oferi un set barba Delux. Va fi mai mult decat fericit pentru ca, cu siguranta, tine foarte mult la barba sa. Daca, in schimb, vorbim de o femeie, Pusculita pentru vacante poate fi cadoul ideal, pentru ca multe doamne si domnisoare viseaza adesea la calatorii si strang bani pentru asta. Cand acea colega este o fire copilaroasa, surprinde-o cu o lampa amuzanta, precum lampa Ananas Kawaii sau o lampa dinozaur. Le va aprecia in mod deosebit.

Respecta limitele preturilor atunci cand achizitionezi un cadou sau cand faci un schimb de cadouri
Daca participi la un schimb de cadouri intre colegi care include o limita de pret, nu depasi valoarea stabilita. Daca te prezinti cu o patura de casmir sau un device scump, in timp ce toti ceilalti fac schimb de sosete si cani amuzante, probabil ca vei face ca alte persoane sa se simta incofortabil. Si viceversa este, de asemenea, adevarata. Daca toata lumea face schimb de cadouri, speranta este ca oamenii se vor bucura, iar tu vei incalca armonia schimbului daca te afisezi cu un cadou prea scump. Nu vei impresiona pe nimeni daca incalci regula. Din contra, daca te limitezi la un buget, si exista destule produse amuzante cu preturi mici, vei demonstra ca esti un coleg bun. 

Selecteaza un cadou cu inima

Inainte de a selecta cadouri haioase pentru colegi, intreaba-te ce mesaj transmit acestea despre tine. Cadoul potrivit ar trebui sa arate ca ti-a pasat suficient pentru a oferi un cadou adecvat si atent din apreciere. Nu ar trebui sa fie ceva pe care l-ai ales in ultimul moment la magazinul de la coltul strazii, ci un cadou cu semnificatie, ales din suflet si care sa se potriveasca personalitatii destinatarului. Cadourile haioase sunt solutia perfecta, pentru ca, cu siguranta exista cate un model pentru orice tip de persoana.

Inca odata, oferirea de cadouri colegi extravagante pentru a obtine ceva in schimb nu este niciodata o idee buna. Nu te face sa arati bine si, de obicei, face ca destinatarul sa se simta inconfortabil. Cadourile costisitoare pot parea proportionale cu ocazia, insa mesajul trimis nu este cat de generos esti. De asemenea, cadourile prea ieftine transmit mesajul ca oferi un cadou doar pentru ca trebuie. Alege un magazin online pentru cadouri pentru a gasi solutia perfecta.

Sfat pentru eticheta cadourilor 

Daca nu ai idei, poti face o “ancheta” cu cateva persoane din companie pentru a avea o idee despre tipurile de cadouri pe care le ofera oamenii. Poti, de asemenea, sa ceri idei prietenilor si familiei sau, sa cauti online cadouri haioase pentru colegi, in gama de preturi in care doresti sa te incadrezi. O regula buna este sa te intrebi cum te-ai simti daca ai primi tu acel cadou special pe care ai in vedere sa-l oferi.

Un comentariu:

Post Bottom Ad