Rolul Scanarii Laser 3D in domeniul Infrastructurii - Centrul de Stiri

Stiri online de ultima ora

Post Top Ad

Stiri online de ultima ora

joi, 20 mai 2021

Rolul Scanarii Laser 3D in domeniul Infrastructurii

Infrastructura este importanta pentru dezvoltarea oricarui domeniu de activitate. Fara o infrastructura de calitate si investitii in proiecte de infrastructura cresterea economica si eficienta activitatilor dintr-un domeniu cheie sunt imposibile. Calitatea vietii oamenilor are si ea de suferit in lipsa infrastructurii esentiale. Indicatorii infrastructurii, calitatea drumurilor sau a transportului, a furnizarii de energie electrica, sunt influentati direct de modul in care arata infrastructura.Calitatea si eficienta unor componente ale infrastructurii pot fi evaluate cu ajutorul unor instrumente si metode moderne de analiza. Una dintre metodele cu eficienta sporita este scanarea 3D laser. O scanare laser este utila in momentul in care se analizeaza si se construiesc drumuri, autostrazi, cai ferate sau chiar poduri, adica tot ce tine de infrastructura principala. 


Fara efort si in cel mai scurt timp se obtin datele necesare pentru o amenajare corecta, o intretinere mai eficienta si o reabilitare, acolo unde este cazul, a drumurilor sau autostrazilor, de exemplu. Scanarea 3D cu laser are o precizie foarte mare si o acuratete pe care nicio alta metoda clasica de evaluare a infrastructurii nu o poate oferi. Se vor observa imediat defecte din exploatare, se analizeaza si se identifica in mod corect riscurile asumate si pericolele care ar putea influenta negativ eficienta unei infrastructuri.


Se indentifica si toate obiectele care se afla in apropierea infrastructurii si orice fel de obstacole ce ar putea sa impiedice o utilizare corecta a unor portiuni din infrastructura. Prin intermediul procesului de scanare infrastructura se vor actualuza traseele retelelor importante, se pot analiza amplasamente ale terenurilor pentru optimizari viitoare, se fac si calcule volumetrice mai usor, se urmaresc executiile anumitor portiuni din infrastructura. Scanarile 3D laser au rezultate excelente indiferent ca e vorba de constructie sau de mentenanta.


Odata ce ai ales sa utilizezi tehnologia care permite scanarea 3D a infrastructurii proiectarea si executia se simplifica, se genereaza suprafete 3D care pot fi vizualizate si editate in programe de proiectare, se obtin si profile cu diverse sectiuni la o densitate aleasa de profesionisti. Datele se preiau imediat si fara efort, nu se mai pierde timp foarte mult pe teren, sunt preluate inclusiv din zonele mai greu accesibile sau imposibil de accesat.


Planurile obtinute sunt corecte, precise, raportul calitate-pret este excelent, timpul de executie al lucrarilor e redus simtitor, la fel si faza de proiectare si de analiza a datelor necesare demararii unor lucrari la infrastructura. Scanarea 3D in infrastructura devine indispensabila indiferent de tipul de infrastructura ce urmeaza a fi evaluata sau construita, proiectata. Castiga si clientul, beneficiarul lucrarilor, castiga si cel care se ocupa de proiectare si de executie si toate acestea fara efort si fara cheltuieli foarte mari.


Este suficient sa discutati cu specialistii in scanari 3D laser si veti avea in cel mai scurt timp toata aparatura necesara si tehnologiile de ultima generatie pentru orice fel de operatiune de evaluare sau proiectare complexe.


Sursa foto: Topo Live Engineering

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad